блъснат автобус
блъснат автобус / netinfo
Двама нарушители на пътя са били задържани на 16 октомври в полицията. Към 15:00 часа на кръстовището между булевардите “Пещерско шосе” и “Копривщица” са се сблъскали автобус от градския транспорт и лек автомобил “Фолксваген”. Пристигналите на място служители на сектор “Пътна полиция” установили, че 46-годишният водач на колата е с отнета шофьорска книжка. На мъжа е съставен акт и регистрационните табели на автомобила му са свалени и иззети.

Същата вечер, около 23:00 часа, в село Чалъкови за полицейска проверка бил спрян мотоциклет “Каджива” с 20-годишен водач. Освен че нямал свидетелство за правоуправление, младежът бил употребил алкохол – 1,55 промила.

Валяк падна от ремарке в движение и удари бус

Възрастен мъж е в болница след пътен инцидент край село Ягодово. Сигналът е получен вчера, около 19:40 часа, на спешен телефон 112 – лек автомобил “Мерцедес” блъснал каруца без светлоотразителни табели, от която се било разпиляло сено на пътното платно. Под лекарско наблюдение е оставен 79-годишният каруцар. Взета му е кръвна проба за алкохол. С дрегер е тестван и 34-годишният шофьор на колата, резултатът е отрицателен. Случаят е отработен по административен ред от служители на сектор “Пътна полиция”.

След катастрофи: Трима са в тежко състояние в болница

Жена и малко дете са с леки наранявания след катастрофа, предизвикана от пиян водач вчера в Пловдив. Към 17:30 часа пътни полицаи били изпратени на сигнал за произшествие на кръстовище между бул. “Цариградско шосе” и ул. “Ландос”. На място било установено, че лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 27-годишен пловдивчанин, предприел ляв завой и отнел предимството на лек автомобил “Шевролет” с 56-годишен шофьор.

При удара пострадали пътуващите във втората кола 44-годишна жена и едногодишно момиченце. След оказана медицинска помощ двете са освободени за домашно лечение. Тестът с дрегер показал,  че по-младият мъж е седнал зад волана под въздействието на алкохол – 1,25 промила.