Пловдивският окръжен съд уважи внесеното от Окръжна прокуратура-Пловдив искане за вземане на мярка за неотклонение спрямо Петко Писков, на 40 г. от Пазарджик, компютърен специалист, и го остави в ареста.

Това стана известно на днешното съдебно заседание в Пловдив, на която беше гледана мярката за отклонение на  компютърния експерт. Той е привлечен като обвиняем за това, че през септември 2024 г. в Разград, в съучастие като помагач на Левон Манукян, последният като извършител, умишлено е улеснил Левон Манукян. в качеството му на длъжностно лице да присвои чужди пари в размер на 937 889 лева, собственост на държавно предприятие  „Театрално-музикален и филхармоничен център“ /ТМФЦ/, гр. Разград.

Престъпление по ноти: Платили по 25 хил. лв. на 41 фиктивно назначени във филхармонията строители и безработни

За това престъпление законодателят е предвижда наказание „лишаване от свобода“  от 10 до 20 години. Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.

Прокуратурата разследва  и евентуална връзка в Министерството на културата за източените пари от театрите по схемата „Разград“. 

Припомня ме, че директорът на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград Левон Манукян бе освободен под гаранция от 50 хил. лева и е със забрана да напуска страната. 
 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

Кореспондент на БТА в Пловдив Таня Благова