Шефът на операта: Културата в Пловдив е поп-фолк
Шефът на операта: Културата в Пловдив е поп-фолк / снимка: Кирил Кирилов

Готов съм на открита дискусия с г-жа Гогова, нека тя донесе документацията, която да докаже 55-те хил. лева, които, според думите й, ОФД-Пловдив е получило като общинско финансиране, аз също съм готов да покажа и моята. Имаме какво да си кажем тет-а-тет. Това каза за Дарик шефът на културната институция маестро Калуди Калудов. Той допълни, че е готов на подобна среща в името на съдбата на ОФД.

Нека политиците разберат, че не съм политик, продължи Калудов. Не искам да водя войни с никого. Ако община Пловдив иска да промени музикалната култура в града, която е на ниво благотворителни концерти с поп-фолк звезди, и да помогне за развитието на изкуството и просвещенството в града, нека приеме тази публична среща, призова оперният певец.

Откакто съм директор на ОФД-Пловдив, тук не е постъпвал и лев, съобщи Калуди Калудов. На въпрос не е ли получило ОФД-Пловдив 7000 лева за концерта с Джон Лорд, той уточни, че тези пари са обезпечили труда на музикантите. Всеки от оркестъра трябваше да получи по 70 лева, но всъщност взе по 54 - заради удръжките, които ни налага държавната система. Диригентът трябваше да вземе 1000 лева, които той получи с месец и половина закъснение, точно заради тази система. Не пожелаха да разберат, че е добре хонорарите да се изплатят така, че музикантите да получат подобаващо възнаграждение, заяви Калудов.

Нека от общината се обърнат към себе си и си кажат честно какво са направили за ОФД-Пловдив, завърши маестрото. Той се учуди, че Петя Гогова не е изказала позиция за неизпълненото обещание за горивото за парното, както и за писмата му, в които се иска да бъдат отворени вратите към задния двор на сградата.