Роднината гангстер на Цар Киро е задържан за 24 часа
Роднината гангстер на Цар Киро е задържан за 24 часа / dariknews.bg

19-годишният внук на Цар Киро - Георги Рашков, е задържан в ареста за 24 часа за отправени заплахи за убийство към 35-годишния телевизионен репортер Емил Стоянов Кацаров.

Както Дарик радио първо съобщи, вчера малко след 15 часа в землището на село Катуница, Кирил Рашков, по-популярен като Цар Киро, е отнел насила от журналиста на PRO.BG касета с видеозапис. На нея имало заснет материал, свързан с разследване на незаконни строежи на ромския лидер.

Малко по-късно в Катуница, пред дома на алкохолния бос, репортерът е бил заплашен с убийство от Георги Рашков. По думите на потърпевшия, внукът му казал, че ще му откъсне главата. Тийнейджърът се опитал и да го удари. Намесата на полицията прекратила саморазправата с репортера. Касетата със записа е била върната на журналиста от ромския „монарх" в присъствието на униформени служители.

Във връзка с инцидента в селото има засилено полицейско присъствие с оглед предотвратяването на евентуални нарушения на обществения ред, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив.