болница
болница / ThinkStock/Getty Images
проф. Манеголд и д-р Кръстева за таргет терапията
94658
проф. Манеголд и д-р Кръстева за таргет терапията
  • проф. Манеголд и д-р Кръстева за таргет терапията
Истинска революция в лечението на онкологичните заболявания е извършена през последните години, смятат водещи в тази област на медицината лекари. Такава е и позицията на д-р Росица Кръстева от МБАЛ „Уни Хоспитал“ – специалист с над 20 години опит, и проф. Кристиян Манеголд, член на борда на директорите на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб, професор в Хайделбергския университет.

И двамата са категорични, че най-добрият метод за лекуване в напреднал стадий на заболяването е химиотерапията, която може да удължи живота на пациентите с години.

Основният проблем обаче остава късното диагностициране. При раковите заболявания е от жизнена важност те да бъдат открити навреме, за да може и лечението да бъде по-ефикасно.

проф. Кристиян Манеголд и д-р Росица Кръстева
проф. Кристиян Манеголд и д-р Росица Кръстева BgOnAir

Лечебното заведение е заложило на таргетната терапия. При клиничното лечение на пациентите с онкологични заболявания подбираме много внимателно вида таргетна терапия и химиотерапията, коментира проф. Манеголд. Той подчерта, че изследванията също са изключително важни.
В МБАЛ “Уни Хоспитал” – Панагюрище са заложени всички световни стандарти за лечение на онкоболни. Отделението по Медицинска онкология разполага с модерен дневен стационар с капацитет от 30 легла. Болницата предлага комплексно лечение на пациентите, с които се обсъжда всяка една възможност за тяхното лечение.

Осъществява се съвременна химиотерапия, таргетна терапия, имунотерапия и интервенционална онкология. Стандарт в центъра е поставянето на венозен порт за прилагане на цитостатици, което спестява на пациентите дискомфорта от честото бодене за вземане на кръв и прилагане на лекарства. 

Второ мнение при лечение на онкологични заболявания може да получите при германския проф. Кристиан Манеголд в „Уни Хоспитал“-Панагюрище на 8 и 9 октомври.