Редица ограничения по пътищата в Смолянско, цяла нощ вадят закъсали тирове
Редица ограничения по пътищата в Смолянско, цяла нощ вадят закъсали тирове / БГНЕС, архив

Редица ограничения са въведени в Смолянско заради снеговалеж на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Такива има по пътищата Борино-Доспат-Сатовча, Девин-Михалково, прохода „Превала“ и Батак-Доспат“. В тези отсечки и всички МПС, трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Снежната покривка в региона варира между 12 и 15 см., като на връх „Снежанка“ в Пампорово тя е 25 см. Температурите са от – 2 до – 9 градуса.

„Всички пътища са проходими при зимни условия, колегите излизаха на няколко пъти през нощта да обработват пътните настилки, там където е необходимо е опесъчавано и осолено“, коментира дежурният от Областно пътно управление в Смолян. Според него, нощта е била доста напрегната. На няколко пъти дежурните са помагали на закъсали тирове. Такива е имало в района на смолянското село Соколовци, в района на Доспат и Михалково. Служителите на пътното са издирвали и закъсал тир в района на Чепеларе, но се оказало, че това е фалшив сигнал. “За съжаление разкарахме техника и екипи на празно, но има и такива сигнали. В Соколовци бяха закъсали два тира, както и в района на Михалково, колегите имаха доста работа, но за радост няма пострадали“, коментира още дежурният на пътното управление в Смолян.

Днес, от 13 ч. до 15 ч. отново ще бъде ограничено движението по път Соколовци - Смолян в участъка от митницата в Смолян до кръстовището със светофарната уредба в кв. „Устово“. Временната организация е поради извършването на взривни работи за изграждането на кръгово кръстовище, част от Главната пътна комуникация на Смолян.