Разяснителни курсове за усвояване на средства от еврофондовете искат млади фермери
Разяснителни курсове за усвояване на средства от еврофондовете искат млади фермери / netinfo

Допълнителни курсове и обучения за разясняване на механизмите за кандидатстване по мярката „Млад фермер” към Програмата за развитие на селските райони поискаха студенти и родители на днешната среща с народните представители от Коалиция за България  Атанаска Тенева, Мария Вълканова и Радослав Иванов, чийто домакин беше Земеделски колеж – Пловдив. И според присъстващите, и според депутатите, има неясноти, които създават проблеми при  попълването на проектите и критериите за одобряването им.

 

Радослав Иванов, който е и председател на подкомисията по усвояване на еврофондовете, подчерта, че все пак много млади предприемачи успяват да получат финансовата помощ по тази мярка и уточни, че към днешна дата близо 85 млн. лева са разпределени измежду 559 бенефициенти.

 

Народните представители от Коалиция за България признаха, че за 4 години правителството не е успяло да изработи единен орган, който да следи за безопасността на храните. Според промяната в Закона за храните трябваше да бъдат създадени лаборатории, които да следят за качеството на хранителните продукти, но  това така и не се случи, тъй като възникна проблем при решаване на въпроса със степента на тяхната независимост, коментира депутат Атанаска Тенева.