/ iStock/Getty Images
Служители на Шесто РУ са разкрили незаконен цех за рязане на тютюн в кв. „Столипиново“, съобщиха от пловдивската полиция.
 
В ареста на районното е задържан мъж на име Янко, по-известен в криминалните среди с прякора „Мосю“ и негов работник.
 
В следобедните часове на вчерашния ден служители на сектор „Криминална полиция“ на Шесто РУ извършили проверка на къща в кв. „Столипиново“. Последвали претърсвания в имот на улица „Грамос" и други две помещения - гараж и изба, стопанисвани от 39-годишен криминално проявен мъж. 
 
При преминаване през замаскирана врата в част от избеното помещение бил обособен цех за рязане на тютюн. От проверените адреси са иззети машина за рязане на тютюн, електронна везна, 14 бали с тютюневи листа, както и нарязана листна маса, съхранявана в кашони. Иззетото количество възлиза на над 650 кг.
 
Като съпричастни към иззетите вещи са задържани двама мъже - 39-годишният собственик на цеха и неговият 34-годишен работник. И двамата задържани са добре познати на полицията с криминалните си прояви - единият за извършени престъпления с незаконна търговия на безакцизни стоки, а другият – по линия наркотици.
 
Работата по документиране на случая продължава под надзора на Районна прокуратура.
Фокус