Раздадоха зъболекарските Оскари за 2010-та
Раздадоха зъболекарските Оскари за 2010-та / shc.hu

Носител на голямата награда във второто издание на конкурса „Мениджър на дентална практика" и статуетката на зъболекарския Оскар „Творецът понесъл кръста на своята дарба" за 2010 г. стана д-р Катя Славова от дентална клиника „Биодент", гр. Елин Пелин.

Церемонията по връчване на наградите се състоя на 22 октомври във Виенския павилион на Международен панаир - Пловдив в присъствието на 200 представители от елита на денталното съсловие у нас. Събитието уважиха председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков, президентът на Съюза на зъботехниците в България Димитър Цветков, председателят на Сдружението на Българските зъболекари д-р Мария Джорова, главният редактор на списание „Мениджър" Максим Майер, председателят на Единната народна партия Мария Капон.

Конкурсът бе подкрепен от Българския зъболекарски съюз, Съюзът на зъботехниците в България, Сдружението на българските зъболекари и Международен панаир - Пловдив.

Участниците се състезаваха в три основни категории - „Мениджър на дентална клиника", „Мениджър на дентален кабинет" и новоучредената категория - „Мениджър на зъботехническа лаборатория". С първа награда в категория „Мениджър на дентална клиника" бе отличен д-р Ивайло Рибагин, София. Д-р Миглена Теофилова от Перник получи първа награда в категория „Мениджър на дентален кабинет". Победител в новоучредената категория „Мениджър на зъботехническа лаборатория" стана Соня Дечева, мениджър на зъботехническа лаборатория „Дент Омега",  Пловдив.

Бяха раздадени и някои специални награди.