Ягодовци: Община „Родопи” не иска да се лиши от най-дойната си крава
Ягодовци: Община „Родопи” не иска да се лиши от най-дойната си крава / dariknews.bg
Ягодовци: Община „Родопи” не иска да се лиши от най-дойната си крава
25193
Ягодовци: Община „Родопи” не иска да се лиши от най-дойната си крава
  • Ягодовци: Община „Родопи” не иска да се лиши от най-дойната си крава

Гражданско неподчинение ще е следващата стъпка, която ще бъдат принудени да предприемат жителите на село Ягодово. Това заявиха на днешните последни мирни протести стачкуващите ягодовци, които подкрепят заповедта на областния управител на Пловдив Иван Тотев за провеждане на референдум.

Според жителите отказът на кмета на община „Родопи" Йордан Шишков е неоснователен, но е продиктуван от факта, че на територията на Ягодово има над 60 фирми, които осигуряват бюджета на „Родопи". Община „Родопи" не иска да се лиши от най-добрата си дойната крава, твърдят ягодовци.

/Чуйте повече от прикачения звуков файл./

Някои от тях смятат, че присъединяването към община Пловдив ще им донесе привилегии в пътуването с градския транспорт, който в момента е нередовен и скъп. Жителите на пловдивското село са готови да блокират всички входно-изходни артерии на селото, в това число и пътища от републиканската пътна мрежа, за да си осигурят канализация и асфалтирани улици.

По думите на кмета на Ягодово Филип Кърмов селото има много нерешени инфраструктурни проблеми. Той допълни, че асфалт по улиците не е полаган повече от 30 години, а за канализация чакат още от първия му мандат като градоначалник.

За 2-ри февруари е делото по жалбата на кмета на община „Родопи" Йордан Шишков срещу насрочения от областния управител референдум.