Пътищата в областта са мокри и труднопроходми
Пътищата в областта са мокри и труднопроходми / снимка: Ева Тошева
Пътищата в областта са мокри и труднопроходми
25962
Пътищата в областта са мокри и труднопроходми
  • Пътищата в областта са мокри и труднопроходми

Всички пътища в Пловдив и областта са почистени, опесъчени и проходими при зимни условия, информираха от Областно пътно управление. Настилката навсякъде е мокра, а в планинските участъци частично заледена.

Много трудно беше тази нощ, защото синоптиците ни подведоха, че ще падне дъжд, а валеше само сняг, лед и суграшица при отрицателни температури. Това съобщи за Дарик радио шефът на общинска фирма „Чистота" Радослав Кошински. Трябваше да работим върху подложка от 4 см сняг, комбинирана с лед, обясни той. 36 фадроми и пясъкоразпръсквачи са работили през нощта. Чуйте от прикачения звуков файл.

Затворен за преминаване е проходът Троян-Кърнаре. Остават в сила въведените ограничения за движението на автомобилите през проходите Рожен, Пампорово, Превала, Печинско, и по пъя Батак - Доспат. Автомобилите трябва да са задължително с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета по пътя. Опасност от падащи камъни има в цялата Смолянска област. Смолянското село Кремене продължава да е без електрозахранване. Прекъснато е и електрозахранването в махала Надарци. През нощта без електрозахранване са били и селата Бостина и Момчиловци, но аварията там е отстранена.  

Няма получени сигнали за населени места в област Пазарджик, които да са останали без електрозахранване водоснабдяване.  

От „Гражданска защита" съобщиха, че не са получавали сигнали от близо 12 часа.