Откриват национален форум за гражданското образование в Силистра
Откриват национален форум за гражданското образование в Силистра / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Дискусия на тема „Образование и бизнес – ръка за ръка“ ще се проведе днес в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. За срещата в града под тепетата идва министърът на образованието и науката проф. Николай Денков. Своите виждания по темата ще представят кметът на Пловдив Иван Тотев, заместникът му Стефан Стоянов, инж. Пламен Панчев - председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“, Георги Стоев - управляващ съдружник в „Индъстри Уоч“, представители на Регионалното управление на образованието, фирми от Тракия икономическа зона /ТИЗ/, професионални гимназии, висши учебни заведения и фондация „Бауерзакс“. Ще бъдат посочени успешните примери на работа на компаниите с училищата и университетите.

Форумът се организира от Министерството на образованието и науката, „Клъстер Тракия икономическа зона“, Община Пловдив и „Индъстри Уоч“, които са партньори в създадения на 29 септември 2016 г. Образователно-индустриален борд в Пловдив.

За дискусията от столицата пристига и ректорът на Техническия университет – София проф. дтн инж. Георги Михов. Именно с Технически университет – София и пловдивския му филиал през 2015 г. „Клъстер Тракия икономическа зона“ организира първата по рода си среща в Пловдив на мениджърите на компании от ТИЗ с университети, училища, държавната и местна власт, и студенти.