/ Дарик архив
Реновирани тепета
99617
Реновирани тепета
  • Реновирани тепета
Възстановяването на пловдивските хълмове ще е основен акцент в работата ми през 2019-та, заяви в интервю за Дарик кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той допълни, че ще продължи облагородяването както на Бунарджика, така и на Трихълмието и на Сахат тепе.

На среща в „Централен“ обсъдиха обновяването на градската среда

Районният кмет изрази надежда, че догодина ще приключи реконструкцията на парк „Бунарджика“ и най-после да придобие вида, който всички пловдивчани искат. Предстои реновирането и на Дановия хълм, известен като Сахат тепе.

Предвижда се видеонаблюдение заради нерегламентираните рисунки с графити, както и ремонтиране на част от инфраструктурата. Предвиждат се дейности и по Трихълмието, за които Стаменов подчерта, че са сред приоритетите на кмета Иван Тотев.

Художествено осветление и търговска зона с кафене изграждат на Бунарджика(СНИМКИ)

Освен работата по пловдивските тепета, кметството на „Централен“ ще построи буферен паркинг от 160 места за гостите на града - Европейска столица на културата. Стаменов се надява да бъде довършена и галерията в Дет Маг, където в момента тече процедура по обжалване на обществената поръчка. 

Чуйте и от приложеното аудио.