/ netinfo
Реализацията на проекта за подобряване на градската среда по Оперативна програма „Региони в растеж“, който Община Пловдив изпълнява, бе тема на среща между кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и граждани, живеещи в пространството между улица „Стойчо Мушанов“ и булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария Луиза“.

Георги Стаменов отчита свършеното през 2018 г.

Районният кмет заедно със заместника си Тошо Пашов и експерти от администрацията подробно разясниха проекта, който се реализира и отговориха на поставените въпроси. Подчертано бе, че в тази зона на града мащабни ремонти на инфраструктура и благоустрояване не са правени почти петдесет години.

Нови проекти реализират от „Централен“ в квартал „Каменица“

"Това е най-мащабното обновяване на този район от десетилетия. Предстои с европейски средства да бъдат изградени детски и спортни площадки, нови тротоарни и пътни настилки, ще бъде монтирано  енергоспестяващо улично осветление, ще се реализират дейности по озеленяване и други“, обясни кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Той допълни, че целта на проекта на Община Пловдив е подобряване на жизнената среда и постигане на качествени условия за живеене и отдих на гражданите. От администрацията бяха категорични, че с готовност ще отговарят на въпросите на гражданите и в бъдеще.