Празник на децата в Стария Пловдив

Празник на децата в Стария Пловдив
Празник на децата в Стария Пловдив / dariknews.bg/архив

Тържествата в Седмицата на Стария град продължават с празник на най-малките пловдивчани. Събитията започват от 10 часа с представлението "Хитър Петър" на театър "Хенд" при Лапидариума. По същото време на откритото пространство до старинна аптека „Хипократ" ще има работилница за млади госпожици и калдъръм кокони - капели, перуки и всякаква хубост - изработени от учениците от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства. Пак от 10 часа в двора на Галерия „Златю Бояджиев ще се представи рисуване на ретро огледала с Ателие „Севт колорит".

От 10,30 часа в галерия „Анастас" ще бъде показана играта „Открий съкровището" - съвместен проект на Британски културен институт, Асоциация за културен туризъм, Галерия „Анастас" и Детско езиково обучение „Стеси Транс".

От 11 часа отново на Лапидариума ще изгрее Неделно утро „Съкровищата на Пловдив" - с участието на детски пловдивски формации, а съпътстващата инициатива е „Нарисувай съкровищата на Пловдив с Анастас".

Също от 11 часа на Римския стадион ще има състезание по ориентиране за ученици „Преоткрий Стария град" - инициатива на ОИ „Старинен Пловдив" и Фондация „Пловдив 2019", които са и организатори на фестивала.

Заключителното събитие е от 19 часа отново на Римския стадион - концерт на Аркади Шилклопер и Биг Бенд на БНР.