/ IStock
Обвиняемият е осъждан 9 пъти
Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем мъжа на 50 г., за това, че на 24 януари в Първомай, умишлено умъртвил мъж на 33 г., съобщиха от обвинението.

На 25 януари в ранните часове, е бил подаден сигнал на тел. 112 за починал мъж след нанесена му прободна рана с нож в корема.

Убиха мъж в Първомай, задържан е негов приятел

Установено е, че часове по-рано в къщата на 50-годишния мъж, се били събрали няколко души, за да се почерпят. Сред тях бил и 33-годишният мъж.

Между двамата възникнал битов скандал, при който обвиняемия го пробол с нож в корема. Пострадалият е бил откаран в болницата, където въпреки спешната лекарска намеса е починал от нараняванията.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка - постоянно задържане спрямо него. Припомняме, че подробности по случая бяха разкрити на брифинг на полицията и прокуратурата.

Извършителят е познат на органите на реда. Той е осъждан е общо 9 пъти, като повечето деяния са престъпление против собствеността - кражби, но има и за причиняване на средна телесна повреда. Има една изтърпяна присъда за доста дълго време през 90-те години.