полиция
полиция / netinfo
Нелегален цех за преработка на тютюн е разбит при акция на полицията в Пазарджик. Иззети са над половин тон суровина от сградата, намираща се в пазарджишкото село Црънча.

Вчера екипите предприели спецакцията по неутрализиране на цеха, нелегално преработващ тютюн. Помещението било обособено в бивш стопански двор, намиращ се в края на пазарджишкото село Црънча и е подбрано така, че да е трудно за достъпно.

Отвътре била поставена звукоизолация и подменена дограмата. Полицаите открили бали с изсушен тютюн, вани за изваряване на тютюна с помощта на газови бутилки, машина за нарязване и място за сушене. Цикълът на незаконната дейност бил затворен. Той включвал добив на суровата продукция, тъй като в селото се отглеждат тютюневи насаждения, преминавал през неговото сушене, транспортиране в цеха, изваряване в метални вани за подобряване на качеството, рязане, сушене и дистрибуция.

В хода на разследването е задържан стопанинът на сградата - 41-годишен мъж от същото село. При появата на органите на реда двама от работниците в помещението успели да избягат и към момента се укриват. Тяхната самоличност обаче е известна на полицията и те са обявени за издирване.

Иззети са общо 571 килограма тютюн под формата на бали, продукция в процес на обработка и вече нарязан сух и обработен тютюн. По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик. Разследването, процесуалните и оперативни действия продължават.