/ БГНЕС
16-годишен тийнейджър без шофьорска книжка е бил спипан зад волана на лек автомобил по време на акция на пловдивската полиция по пътищата в околността на града под тепетата през ппоследните 24 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМ на МВР в Пловдив. Момчето е от пловдивското село Строево, уточняват оттам. 

Над 200 нарушения на скоростта при спецакция на полицията в Пловдив и областта

Други двама водачи са задържани, тъй като са шофирали под влиянието на дрога по време акцията на служителите от РУ-Труд. В хода на извършени проверки по пътищата, пробите за употреба на опиати, направени на 40-годишен мъж от Казанлък, управлявал лек автомобил "Пежо" и 34-годишен водач на "Хонда", са отчели положителен резултат. Регистрационните табели на автомобилите са свалени, а двамата мъжете са прекарали нощта в полицейския арест.

При няколкочасова полицейска акция: Над 470 нарушения на пътя в Пловдив и областта

В рамките на проведената акция са проверени 162 моторни превозни средства и 107 автомобила. Глоби са наложени на 59 шофьори, а съставените актове са 15. 

Мобилни полицейски екипи тръгват из селата в Пловдивско от днес

За неправилно изпреварване са санкционирани 6 от водачите. 8 от автомобилите са били без документи за извършен годишен технически преглед. 34 от водачите са глобени за различни нарушения по Закона за движение по пътищата - шофиране без включени светлини, нарушения на пътна маркировка и неспазване на знаци.

Нощна акция в пловдивски заведения, 4 акта за известен бар

Петима от проверените пътници не са носили в себе си документи за самоличност и са с наложени глоби от по 50 лв. за това нарушение по Закона за българските документи за самоличност.