/ Thinkstockphotos
Още едно дете е починало след продължителна кома в Областната болница в Пазарджик. Малко след кончината на пострадалото от падане на футболна врата 13-годишно момче е издъхнал тийнейджър на 15, пометен от автомобил в началото на октомври, съобщиха от лечебното заведение.

Почина детето, премазано от футболна врата в Пазарджик

Младежът е бил с тежка черепно-мозъчна травма. Имал е и наранявания по тялото, но дори само това на главата е било фатално. Въпреки усилията на лекарите, се е стигнало до фатален край.

Тийнейджърът беше блъснат при опит да пресече главната улица на село Братаница от лек автомобил „Форд“. Водачът - 26-годишен жител на съседното село Ветрен дол, не е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

Трагичният инцидент се е разиграл на критичен участък, в който често стават произшествия, казват местни жители. Той е на входа на селото откъм Пазарджик. На мястото има остър завой, а заради него няма почти никаква видимост нито за идващите откъм града, нито за движещите се в обратна посока.

Шосето е републиканско, води към Велинград и е изключително натоварено. Шофьорите често профучават с висока скорост. Някои не успяват да овладеят волана и катастрофират.

Ставали са всички описани в регистрите на КАТ видове произшествия – с по един участник, челни сблъсъци, преобръщания, удари в опит да се избегне насрещен автомобил. Пресичането на пешеходци въпреки пътеката, която им дава предимство и ограничителните знаци винаги е с риск за живота.

Футболна врата премаза дете, лекари се борят за живота му

На ъгъла на завоя има къща, чиито стопани вероятно вече не помнят колко пъти леки коли и цели ТИР-ове са връхлитали в двора им, бутайки оградата. Миналата година точно на Кръстовден пък автомобил се врязал страховито в близък магазин, който се запалил. Щетите толкова големи, че търговският обект така и не е възстановен. По чудо в този момент там нямало хора, иначе бил предпочитан за пазаруване и пиене на кафе на масите отпред.

Трагедията с 15-годишното дете отново накара хора от Братаница да заговорят, че пътят трябва да бъде обезопасен. Имаше и идея за събиране на подписка с това искане. До момента обаче тя не е внесена в ресорните институции.