/ iStock/Getty Images
Изписаха 4-месечната Стилияна, която се роди недоносена, с тегло едва 770 грама в пловдивската АГ болница "Селена". Това съобщава болницата на официалната си страница във Фейсбук.

Бебето е родено на 26 ноември, в деня на Св. Стилиян Детепазител - закрилникът на децата, и е дошло с името си.

В продължение на четири месеца екипът на болницата е водил борба то да бъде спасено, да наддаде на тегло и най-накрая да бъде изписано живо и здраво.

"Когато волята за живот е силна, капризите на съдбата нямат думата! 770 грама... само си ги представете колко са... 770 грама обаче са достатъчни, за да съберат едно биещо сърце и огромна сила за живот. С постоянно захранване с любов, ама много любов и грижи, тези 770 грама стават 780, 800, килограм, голямо бебе, а по-късно и дете", пишат от болницата в поста. Оттам съобщават, че сега момиченцето вече тежи 2 230 грама и е високо 46 см. 
 
 

Когато волята за живот е силна, капризите на съдбата нямат думата! 770 грама... само си ги представете колко са... 770...

Публикувахте от АГ Селена в Понеделник, 16 март 2020 г.
Под поста близките на детето благодарят на екипа на клиниката и цялото Неонатологично отделение, които са се грижили за новороденото.