/ Община Горна Оряховица
Всяка социална услуга, разписана от българското законодателство, се предоставя в Пловдив.

Община Пловдив започва назначаването на социални асистенти

Това стана ясно по време на срещата на зам.-кмета по социална дейност в Пловдив Георги Титюков с 40 кметове и представители на местните власти от Унгария.

Откриват социален форум в Пловдив

Разговорите се проведоха в комплекса за социални услуги „Свети Георги“, а целта им е обмяна на опит и добри практики в сферата на социалните дейности и грижата за възрастните хора.

Робот за инвалиди впечатли вицепрезидента на изложение в Пловдив

„Община Пловдив може да се похвали, че към настоящия момент е приключила с процеса на деинституционализация и е закрила всички специализирани институции за деца“, заяви Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“. Тя уточни, че в Пловдив броят на центровете е 10, като всеки един има капацитет 15 деца, част от които са деца с увреждания.

Откриват еврофорум за социално предприемачество

„Сега предстои по-трудната задача - деинституционализацията на възрастни хора с увреждания“, сподели още Ботева. Пловдив е община с добри практики в сферата на социалните услуги за възрастни хора, затова и градът  бе избран за една от дестинациите на официалното посещение.

Подписаха договора за 7-те нови социални услуги на Община Пловдив

Гостите разгледаха на място социалното предприятие за хора с увреждания и дневните центрове, които се намират в комплекса. Те се спряха на местата, където се предлага и различен вид терапия която се провежда с ползвателите на социалните услуги - с коне и спортните дейности - голф, футбол на малки вратички, боулинг, билярд и т.н.