Кои са председателите на ключовите парламентарни комисии
Кои са председателите на ключовите парламентарни комисии / БГНЕС
Менда Стоянова от ГЕРБ отново оглави парламентарната комисия по бюджет и финанси, а Георги Търновалийски от БСП е неин заместник. Вежди Рашидов от ГЕРБ стана председател на Комисията по култура и медии. Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е Славчо Атанасов от "Обединени патриоти". Константин Попов от ГЕРБ поема ръководството на Комисията по отбрана.

Димитър Лазаров от ГЕРБ отново става шеф на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства, а Борис Ячев от „Обединени патриоти“ поема Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Данаил Кирилов (ГЕРБ) застана начело на комисията по правни въпроси, а Петър Кънев от "БСП за България" стана председател на комисията по икономическа политика и туризъм. Това решиха депутатите при избора на състава на комисиите.

Депутатите избраха и съставите и ръководствата на енергийната, на регионалната и на земеделската комисии. Делян Добрев от ГЕРБ оглавява Комисията по енергетика. Искрен Веселинов от Обединените патриоти ще ръководи Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.  Десислава Танева от ГЕРБ е председател на Комисията по земеделието и храните.

Джема Грозданова от ГЕРБ ще ръководи Комисията по външна политика. Цветан Цветанов от партията на Борисов отново ще е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Постоянните комисии на парламента се състоят от 22 народни представители - 9 от ГЕРБ, 7 от "БСП за България", 3 от "Обединени патриоти", 2 от ДПС и 1 от "Воля".

Хасан Адемов от ДПС ще е председател на социалната комисия. Милена Дамянова (ГЕРБ) ще бъде председател на Комисията по образованието и науката. Председател на Комисията по здравеопазването ще е отново Даниела Дариткова от ГЕРБ.

По-рано днес двадесет народни представители положиха клетва в парламента. Те влизат на мястото на свои колеги, които бяха избрани за министри или на такива, отказали се от депутатските си правомощия.