Пазарджик вече има нов превозвач
Пазарджик вече има нов превозвач / Dariknews.bg

До 30% ще бъдат по-евтини билетите от утре в пазарджишко, това обеща управителят на новия превозвач в Пазарджик „Хеброс бус", Веселин Дошков. В зависимост от километрите цените ще бъдат редуцирани, считано от 12 декември, между 10 и 30 %. По-ниски ще бъдат и цените на картите за ученици, студенти, работници и пенсионери. Средно намалението ще бъде между 20 и 80 стотинки в едната посока по различните направления. Цената на билета по най-натоварената линия Пазарджик-Пловдив, остава непроменена-3.50, обясни Веселин Дошков.

Днес кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и управителят на фирма „Хеброс бус" Веселин Дошков подписаха договор за срок от шест месеца, за превоз по основните два пакета от транспортната схема на Пазарджик.

До подписването на новия договор се стигна, след като кметът на Пазарджик прекрати контракта с фирмите на Ангел Батаклиев. Основният мотив на администрацията е неизпълнение на транспортната схема, пропуснати курсове и некачествено обслужване. Дошков обеща и нова автогара за града, ако спечели конкурса за превоз след 6 месеца. Собственикът на "Никан лайн" и "Никан лайн груп" Ангел Батаклиев ще съди общината за пропуснати ползи и предсрочно прекратяване на договора. Исковете са на обща стойност над 10 милиона лева.