/ / ThinkStock/Getty Images
Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", реши състав на Окръжния съд в Пловдив. На Таков е повдигнато обвинение за убийството на баща и син - Васил и Христо Ботеви, извършено на 26 ноември на ул. "Борба" в града.

Двойното убийство в Пловдив било заради спор за пари (ВИДЕО)

Пред съда обвиняемият каза, че не е имал избор и че иска да се прибере вкъщи, защото имало опасност за семейството му. Според прокурора по делото обаче, са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

Влошени бизнес отношения е версията за убийството в Пловдив

Таков е признал вината си, а от доказателствата по делото става ясно, че той е застрелял двамата с пистолет, каза прокурорът. По думите му, не е доказано твърдението на обвиняемия, че бил провокиран от жертвите; той дал спорни обяснения, че бил нападнат и че това била единствената възможност да се защити.

Двойно убийство на баща и син в Пловдив

Защитникът на Йордан Таков - Стефан Левашки, каза, че още на мястото на престъплението той е разказал на тримата полицаи, че е бил нападнат и се е защитил. Самият Таков е позвънил на тел. 112 и не е бягал.

Адвокатът очаква след изготвяне на експертизите обвинението да бъде преквалифицирано.
БТА