Обвиняемият в съдебната зала
Обвиняемият в съдебната зала / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Според обвиняемия Цветан Петров, нападнатите са били той и брат му
арест
94308
арест
  • арест
Пловдивският районен съд остави в ареста Цветан Петров - единият от двамата братя, които  нападнаха с юмруци Димитър Атанасов и бременната му приятелка Симона Милушева на АМ "Тракия“ до Пловдив. Съдия Теофана Спасова прецени, че въпреки ранната фаза на разследване, може да се направи обосновано предположение, че 57-годишният мъж е извършил престъпленията, в които е обвинен. 

Инцидентът се случи в района на Карловския надлез до Пловдив. Младият мъж се движил бавно в лявата лента на магистралата. Цветан се подразнил, че Димитър му пречел на движението, засякъл му пътя и го принудил да спре. Двамата братя слезли от колата и нанесли удари с юмруци по главата и тялото на 31-годишния шофьор, който също бил слязъл от автомобила, който шофирал. В опит да се защити, младият мъж ударил в лицето по-възрастния брат, който е настанен в болница със счупена челюст и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.

Съдия Теофана Спасова остави в ареста обвиняемия 
netinfo

Пред Дарик Цветан Петров отрече да е удрял младата жена. Той самият е със счупен нос. Адвокатът му Орлин Търновалийски заяви, че клиентът му е бързал, за да закара брат си на операция. Защитникът на обвиняемия посочи още, че след инцидента с леки телесни повреди се оказват тези, които подават жалба, а обвинените за нападанието са с тежки нарявания. 

Обвиняемият Цветан Петров е осъден през май, т.г. за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от 4 години.

Според съдебно-медицинска експертиза не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната Симона Милушева. Тя е заявила в показанията си, че й е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което обаче не е потвърдено от установените по делото очевидци. Пострадалият шофьор е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата.

Още подробности чуйте в звуковия файл.