Омбудсманът подгони инвеститори за незаконно строителство в градинки
Омбудсманът подгони инвеститори за незаконно строителство в градинки / netinfo
Омбусманът на Пловдив Юлия Юрдекова ще следи за спазване на мораториума върху зелени площи. Екипът й вече е изпратил 3 предупредителни писма за събаряне до инвеститори, които са започнали изкопни работи след 8 август, когато забраната за строителство в междублокови градинки влезе в сила. Писмата са придружени с копие на броя на Държавен вестник, в който е публикуван мораториумът, обясни Юрдекова пред Дарик. Тя призова гражданите да сигнализират в приемната й на 2-я етаж в Партийния дом или на интернет адрес ombudsman@plovdiv.bg за подготвителни работи за строителство в зелени площи.

18 конфликта на граждани с различни институции са решени за 1 месец работа на екипа на обществения посредник, отчете Юрдекова. Сред тях е ликвидирането на незаконен хотел за кучета, функционирал от години. Омбудсманът отказа подробности по казуса заради изискването на жалбоподателя за конфиденциалност. Общо 97 са подадените до този момент жалби, като най-много касаят спорове на абонати с “Топлофикация” е електроразпределителното дружество, които имат общ собственик - EVN. 16 пловдивчани са получили устни консултации от обществения посредник, а други 22-ма – телефонни.

От края на септември всяка сряда омбудсманът ще има изнесени приемни по райони. Стартът е в район Южен на 24 септември, следват районите Тракия, Централен, Източен, Западен и Северен на 5 ноември.