Обсъждат извънредно проблема с  взривовете на Марково тепе
Обсъждат извънредно проблема с взривовете на Марково тепе / netinfo
Проблемите с взривовете на Марково тепе ще обсъжда на специално заседание в Общината комисия под председателството на инж.Тодор Пашов директор на Диркеция „Строителство”. На заседанието ще присъстват инвеститори, изпълнители, представители на полиция, прокуратура и всички институции свързани с проблема.

Поводът за извънредното заседание е инцидентът, станал в началото на месеца, когато при разчистването на терена бе открит стар тротил, заровен на Марково тепе от времето на социализма. Заради голямото количество взрив парчета сиенитна скала са падали чак от другата страна на бул. “Руски”, съобщи заместник-кметът по сигурността Димитър Цветков.

Той забрани по-нататъшните взривни дейности на обекта, докато в общината не бъдат предоставени гаранции за безопасността на сградите и хората в съседство.

Цветков ще настоява да бъде назначена експертиза от оторизана организация. Инвеститорът Яков Нив трябва да предостави и план за укрепване на западната страна на изкопа на Марково тепе, където се намират няколко нови кооперации.

Преди време по разпореждане пак на заместник-кмета Цветков взривните дейности на тепето бяха временно преустановени след оплаквания за поражения по съседните сгради. Дни по-късно от общината заявиха, че многобройните жалби са преувеличени и неоснователни и вдигнаха ембаргото.