/ netinfo
Градската администрация обявява конкурс за избор на двама специалисти социални дейности и счетоводител в новото общинско предприятие „Социално предприятие за хора с увреждания в Община Пловдив”. Ще бъдат назначени и трима наставници и петима помощници на хората с увреждания.
 
Желаещите за участие в конкурса до 10 септември. трябва да подадат заявление, автобиография по образец, документ за завършено образование и документ, удостоверяващ трудовия стаж в деловодството на Община Пловдив на адрес: пл. „Стефан Стамболов“ № 1,  всеки работен ден (понеделник - петък) от 9.00 до 17.00 часа. С допуснатите по документи кандидати ще се проведе и интервю на следващ етап.
 
Конкурсът е във връзка със спечеления от Община Пловдив преди няколко месеца проект „Създаване на ново социално предприятие за хора с увреждания в Община Пловдив”, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., приоритетна ос две: „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”.
 
Проектът има за цел да подкрепи намерението на Община Пловдив да създаде ново социално предприятие, което да окаже едно значимо положително социално въздействие върху живота на хората с увреждания.

Така общо 32 души с различни видове увреждания ще бъдат наети на пълен работен ден и на непълно работно време за период от дванадесет месеца. Те ще бъдат обучени да изпълняват различни видове операции, свързани с производството на промоционални текстилни торбички и магнити за хладилник. В допълнение са предвидени различни видове интервенции, с които да се подкрепи процесът на социална и професионална интеграция на целевата група.
 
Общинското предприятие е със седалище и адрес на управление: Пловдив, бул. ”Цариградско шосе“ № 102.