Обявявят Строител на годината на официална церемония тази вечер
Обявявят Строител на годината на официална церемония тази вечер / netinfo
За тринайсти пореден път Пловдив ще избере Строител, Архитект и Конструктор на 2007 година. Вестник "Строителство имоти" ще раздаде традиционните си годишни награди тази вечер на официална церемония в Новотел Пловдив.

Носителите на отличията "Строител на 2007 г.", "Архитект на 2007 г." и "Конструктор на 2007 г." ще бъдат определени от компетентно жури, включващо представители на професионалните организации - Камара на строителите в България, Камара на архитектите в България, Съюз на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Българска асоциация на архитектите и инженерите консултанти и др.

На най-успешните реализации ще бъдат раздадени пластики на скулпора Атанас Карадечев. Наградите се раздават за постижения в областта на строителството на територията на цялата страна. Във всеки раздел се връчват по две награди - в категория "Жилищно строителство" и в категория "Нежилищно строителство". Задължително условие за участие в конкурса е кандидатстващите обекти да са въведени в експлоатация през 2007 година.