/ Областна администрация-Пловдив
Дани Каназирева - Областен управител на област Пловдив, посрещна Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид - Посланик на Република Индонезия в Република България, Албания и Северна Македония, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Областна администрация-Пловдив

В официалната среща взеха участие Областният управител на област Пловдив - г-жа Дани Каназирева и Заместник областните управители - г-жа Евелина Апостолова, г-н Петър Петров и г-н Димитър Керин.

Посолството на Индонезия бе представено от посланика на Индонезия в България, Албания и Северна Македония - Н. Пр. Сри Астари Расджид; г-н Бони Састранегара, първи секретар - политически въпроси; г-жа Аиша Фаузия, трети секретар - обществено-културни въпроси; Акса Аншари - асистент политически въпроси и Калоян Стоянов - сътрудник в отдела по социални и културни отношения.

Дани Каназирева става областен управител на Пловдив

По време на официалната среща Областният управител като домакин благодари на всички присъстващи за участието им и представи област Пловдив, като подчерта предимствата й в областта на университетското образование, индустрията и Тракия икономическа зона, иновациите, образованието, селското стопанство, туризма и културата, както и изпълняваните стратегически инфраструктурни проекти в област Пловдив, най-важният от които е водоснабдяването от каскада „Въча“.

В хода на срещата г-жа Дани Каназирева отбеляза приемствеността в българо-индонезийските дипломатически отношения, датиращи от 63 години, и потвърди готовността си за сътрудничество във всички области на обществения живот, както и да продължи подготовката по установяване на побратимени отношения между област Пловдив, Република България, и провинция Джок Джакарта, Република Индонезия.

От своя страна Н. Пр. Сри Астари Расджид изказа своите благодарности и честта да бъде гост в  Пловдив, както и удовлетворението си от взаимния интерес за партньорство, и постигнатото й съгласие със Султана на Джок Джакарта - Хамънкубуоно X-ти да направи официална визита в България и Пловдив през 2020 г.

Областна администрация-Пловдив

Индонезийският посланик подчерта, че днешната среща е стъпка към подготовката на планираното високопоставено посещение. Н. Пр. Сри Астари Расджид представи гр. Джок Джакарта, разположен на остров Ява, като изключително популярна дестинация с модерна инфраструктура, древна култура и образователен център с най-стария престижен университет в Индонезия - Гаджа Нада, на който самата тя е възпитаник. Н. Пр. Сри Астари Расджид благодари за предоставената възможност творци от Индонезия да се включат в програмата на Европейска столица на културата-Пловдив 2019, в Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK.

След двустранната среща г-жа Дани Каназирева и Н. Пр. Сри Астари Расджид размениха протоколни подаръци с пожелания за продуктивно сътрудничество.