Дани Каназирева
Дани Каназирева / Личен архив
В Хасково овакантеното от Станислав Дечев място заема зам.-областният управител Стефка Стефанова
Дани Каназирева става областен управител на Пловдив, съобщиха от правителствения пресцентър.

Тя сяда в овакантения стол на Здравко Димитров, който бе издигнат от ГЕРБ на местните избори и спечели кметското място в Пловдив.

Правителството прие решение за освобождаване на Здравко Димитров от длъжността областен управител на област Пловдив, считано от 11 ноември 2019 година. От тази дата на поста се назначава Дани Каназирева, която към момента е общински съветник в Общински съвет - Пловдив, пише в решението на Министерския съвет.

Славчо Атанасов: Когато участвам на избори, екзит половете винаги са фалшиви (ВИДЕО)

Припомняме, че Каназирева също бе кандидат за кмет, но остана трета след Здравко Димитров и Славчо Атанасов, които отидоха на балотаж на втори тур.

Така тя бе избрана за общински съветник. След като е назначена за областен управител обаче тя ще освободи едно от петте места за "Съюз за Пловдив" в общинския съвет и в него ще влезе шестият в листата - Владимир Темелков.

Самата Каназирева в изявление до медиите обяви, че е приела поканата, за да работи заедно с правителството за развитието на Пловдивска област.

"Да, получих предложение да заема поста на областен управител на Пловдивска област. Имах малко време за размисъл, което използвах за обсъждания с моите колеги от “Съюз за Пловдив”. Бях изправена пред конкретен избор - или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам, или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона. Реших да опитам да дам всичко от себе си, защото е крайно време да задвижим отлагани отдавна проекти и да направим така, че Пловдив и регионът да догонят София", е позицията на бившата претендентка за кметския стол.

Дани Каназирева посочва още, че това може да стане само в диалог с правителството и общините от областта, чрез подобряване на  инфраструктурата и въвеждане на ясни правила за работа на всички нива на управлението.

"Новият кмет Здравко Димитров по категоричен начин даде заявка за различно и диалогично управление. Предстои съветниците от “Съюз за Пловдив” да проведем среща с него и да обсъдим кои от нашите предложения да станат част от програмата за управление на града ни", допълва за мотивите си да приеме поста новият областен управител на Пловдив.

Пъстър ще е новият ОбС на Пловдив, повече от половината съветници са нови

Нов областен управител ще има и Хасково. Там също досегашният областен управител Станислав Дечев бе издигнат за кандидат за кмет от ГЕРБ и спечели изборите. 

Новите кметове: Окончателни резултати при 100% обработени протоколи

Овакантеното от него място поема Стефка Стефанова, която към момента е заместник областен управител на Хасково, се посочва в решението на правителството.