Новият вицекмет по европроектите привлякъл ?1,5 млн. от различни донори
Новият вицекмет по европроектите привлякъл ?1,5 млн. от различни донори / netinfo
Около 1,5 млн. евро в полза на няколко общини, неправителствени организации, фирми и земеделски стопани е привлякъл новият заместник-кмет на Пловдив по евроинтеграцията Ганчо Колаксъзов като участник или консултант при разработването на проектите. Това каза самият той в отговор на въпрос на Дарик при представянето си в сградата на общинската администрация.

Колаксъзов, който е вторият заместник-кмет от БСП, обяви, че ще изработи тригодишен план за работа по оперативните програми, по които общината може да осигури финансиране за важни инфраструктурни и други обекти. Не обичам да работя на парче, дайте ми време да проверя проектната готовност до момента, каза 31-годишният нов заместник на Славчо Атанасов в отговор какви средства ще поиска да залегнат в общинския бюджет за съфинансиране по проекти за 2009-а година.

Колаксъзов посочи, че минимум 6 месеца е цикълът от проектната подготовка до одобряването му. Партията му поиска оставката на предшественичката му Марта Божикова/ГЕРБ/ на 10-ия месец от влизането й в общината заради липса на привлечени от европейските програми средства.