Новата ЦДГ „Мир“  ще приема деца от 30-ти април
Новата ЦДГ „Мир“ ще приема деца от 30-ти април / снимки: Виктор Кадири, Дарик радио Пловдив

От 30-ти април родителите ще могат да започнат да  записват децата си в новостроящата се нова сграда на ЦДГ „Мир“ в район „Западен“. Това стана ясно по време на днешната инспекция на обекта, който се намира в близост до Гребната база. Градината, чиято стойност е около 3.5 млн. лева, ще разполага с 8 групи за 200 деца и трябва да отвори врати до края на месец юли.

Тя ще има и подово отопление, плувен басейн, физкултурен салон, както и паркинг с 45 места, откъм улица „Знаме“. Кметът на района Димитър Колев обясни, че старата сграда на „Мир“ ще продължи да работи, след като бе укрепена през миналата година. В момента в нея има 2 групи.

Очаква се новата градина да приема и деца от район „Северен“. След като бъде готова, местната администрация ще започне и програмата за премахването на забавачките, които се намират в блокове.

 

Ще се започне с детска градина „Чайка“, която има филиали в подблокови пространства, а втория обект е разширението на детска градина „Каменица“. Догодина ще се търси и място за нови детски градини в „Северен“ и „Южен“.