Дядо Коледи и Снежанка също пътуват с нискотарифната компания до Пловдив
Дядо Коледи и Снежанка също пътуват с нискотарифната компания до Пловдив / netinfo
Успешно продължава и зимният чартърен сезон
Нова редовна линия ще натовари трафика на летище Пловдив от октомври т.г. Тя се открива от нискотарифната компания „Райънеър“ и ще изпълнява полети от и до белгийската столица Брюксел (Шарлероа), съобщи за Дарик изпълнителният директор на аеропорта Васил Щърбанов. Съвсем скоро се очаква компанията да пусне за продажба билети на промоционални цени от 20 евро. Линията Брюксел – Пловдив – Брюксел ще се обслужва два пъти седмично. Към момента „Райънеър“ имат само една редовна линия и тя е от и до Лондон (Станстед).   

В дневното разписание са включени и редовните зимни полети до Москва (Домодедово), изпълнявани от „S7 Еърлайнс“. Те са три пъти седмично и е предвидено да продължат до края на март. Веднъж в седмицата има чартърни полети до Тел Авив (Бен Гурион) и до ирландския град Белфаст, обслужвани съответно от „Аркия“ и „Томас Кук Еърлайнс“.

Пасажерите от и до Москва са основно руски туристи, които идват на почивка в ски-курортите Пампорово и Боровец.

Още през лятото директорът Васил Щърбанов анонсира в ефира на Дарик за подготовката на редовни линии до четири държави – Испания, Италия, Турция и Германия. Споразумението е между Фонда за развитие на летище Пловдив и датска консултантска компания. Работата по реализирането на линиите продължава. Периодично от компанията представят междинни доклади за избор на конкретни дестинации и евентуални превозвачи. Засега се коментират евентуални чартърни полети от Румъния до Пловдив, които ще се осъществяват между зимния и летния сезон.