Нов тежък инцидент с метачка на Чистота
Нов тежък инцидент с метачка на Чистота / netinfo

Метачка на комуналната фирма „Чистота” е пострадала тежко тази сутрин, след като е блъсната от автомобил на кръстовището на бул. ”Никола Вапцаров” с ул. „Михалаки Георгиев”. 46-годишната Златка Самунова е с травми на черепа и челюстта и липсваща тъкан на крака. Тя е вкарана в операционна за ортопедична инвервенция, която ще бъде последвана от присаждане на кожа. При преглед със скенер са отхвърлени първоначалните съмнения и за черепно-мозъчна травма.

Жената е била на платното, но според управителя на “Чистота” Радослав Кошински е работела по всички правила – със светлоотразителна жилетка и с предупредителен конус на улицата. Водачът на автомобила е идвал с много висока скорост  от кв. Коматево и не е успял да спре след завоя, където на светофара е имало друга кола. Той я е заобиколил отдясно, блъснал е чистачкатa, изкъртил 3 платна на мантинелата и е навлязъл в насрещното платно.

Това е вторият тежък инцидент с работничка на “Чистота”, след като на 15 февруари жени бяха пометени от автомобил на надлез “Родопи” и едната от тях загина.