Mojito - най-старият коктейл на Куба, ще продължи още по-силно да омагьосва от днес всички посетители на coffee & mojito bar MOJITO в Пловдив. Довечера в 8 часа заведението отваря врати за посетители. Мястото е добре познато за обичащите да се забавляват. Там преди 9 години се зароди една идея, наложила се впоследствие като успешна марка - Planet club.
Проектът MOJITO е съвършено нов и непознат за България. Историята за пирата сър Френсис Дрейк, за изобретателя на коктейла - Ричард Дрейк и за човека, усъвършенствал рецептата на коктейла - дон Факундо Бакарди, ще оживее пред очите на посетителите.
Всеки четвъртък в MOJITO са срещите с DJ Olaija - изследовател на безграничния творчески потенциал у всекиго, мултиплициран артист и комуникатор с развита чувствителност към автентичния звук на музиката от цял свят.
„Не на резервациите!" - това е провокирано от „open man's" идеята на клуба. Бар MOJITO може да се определи като самобитно, уникално, изрисувано място, на което сетивата от само себе си се отварят в следните посоки: природа, музика, изкуство и пътешествия. То е създадено за непринудени, артистични, екстремни, весели и шарени хора - за да се чувстват свободни и като у дома си.
В MOJITO ще се случват изложби, литературни четения, етно-вечери с музика и слайдове със снимки, гарнирани с питиета и храни, съответстващи на района, на който са посветени. Всички рецепти за коктейли старателно са събирани и по изключителен начин са интерпретирани в 20 вида mojitо.
Ментата, като най-важна съставка, расте в собствена на заведението оранжерия, за да се постигат висококачествени питиета. Стига да пожелае, клиентът може да откъсне листа от билката, за да ги прибави към течността в своята чаша. Кухнята в MOJITO обединява в себе си всички кулинарни вкусове, които намират място на Карибските острови.