/ снимка: Тина Соколова

Ще се строи ли хотел в имота на Специализираната белодробна болница във Велинград - това бе един от въпросите, поставени пред кмета на града д-р Костадин Коев на днешната му среща с жители на квартал „Лъджене“. Градоначалникът категорично отрече да има такива намерения.

Министър Ангелкова води туристически форум във Велинград

Болницата беше подложена на сериозни сътресения в началото на тази година, след като по силата на нова методика пациентите с право на лечение по Здравна каса бяха ограничени до такива с над 50 на сто инвалидност, и то само за белодробни болести. Това доведе до сериозни загуби и до съмнения за умишлен фалит с цел богатата база да бъде превърната в хотел.

Кметът увери, че се полагат всички усилия да се оздрави и стабилизира лечебното заведение. Неизгодните договори били прекратени и нямало как да се стигне до закриване.

Друг обсъждан въпрос беше продължаващите проблеми с водоснабдяването. Стана ясно че през последните години са построени много нови хотели. За да се осигурят необходимите количества вода, се работи по втори водопровод от Клептуза.