Нелегален внос на млечни продукти разткриха в Пазарджик
Нелегален внос на млечни продукти разткриха в Пазарджик / МВР

Млечни продукти внос без каквито и да било документи и с преправен срок на годност са намерени в пазарджишки магазин по време на съвместна проверка на отдела за борба с икономическата престъпност към дирекцията на МВР. Собственик на обекта, който е в един от кварталите, е 41-годишен жител на града.

Сред стоката са открити стотици разфасовки на млечни хранителни продукти - кисело мляко, различни видове краве и овче сирене. Било установено, че всичките са внесени от Гърция. На кофичките с кисело мляко е установено заличаване на срока на годност от производителя и преетикетиране с нови срокове.

Нелегален внос на млечни продукти разткриха в Пазарджик
netinfo
Общо откритите опаковки са 244, всички са без етикет на български език. Собственикът не успял да представи никакви документи за произход и сертификати за качеството.

Сигнализирана е Областната дирекция „Безопасност на храните” в Пазарджик и на място са пристигнали нейни представители. Инспекторите са описали цялата намерена продукция, а на собственика е съставен акт за установеното административно нарушение на разпоредбите на Закона за храните. Всички продукти ще бъдат унищожени в екарисаж за сметка на търговеца.