Пловдив
Пловдив / DarikNews
За много силно участие на местната общност в събитието, с което Пловдив ще открие през 2019 г. домакинството си като европейска столица на културата, ще настоява Община Пловдив при процедурата за избор на оператор за мероприятието. Това заяви кметът Иван Тотев като допълни, че изискванията на градската управа ще бъдат допълнени с активно включване на доброволци и хора от третата възраст.
 
Тъй като една част от събитията от програмата на ЕСК са предвидени да се проведат в кино „Космос“, от общинската администрация се надяват много скоро реконструкцията на сградата да започне. Очертава се забавяне на строителните дейности и оскъпяване на дейностите, тъй като две от носещите колони ще трябва да се укрепят и това налага преработка на проекта, обясни Тотев.
 
Очакванията са до 15-20 февруари преработеният проект за сградата да бъде внесен за съгласуване в НИНКН.
 
Няма да има проблем съвсем скоро да стартира и процедурата по избора на изпълнител на строежа на новата галерия на ул. „Гладстон“, тъй като претенциите на фирмата на овчарката Анка, която обжалваше, бяха отхвърлени от ВАС.  
 
До дни ще бъдат отворени офертите за реконструкцията на пл. „Централен“, а с 1 млн.лв., заделен в Бюджет 2018, бившият магазин „Детмаг“ на Малката главна ще се превърне в галерия.