Над половин милион лева е изплатила общината на щатни служители извън заплатите им
Над половин милион лева е изплатила общината на щатни служители извън заплатите им / netinfo

Близо 210 хил. лв. е изплатила общината по 590 граждански договора, сключени с нейни щатни служители. Данните оповести днес кметът Славчо Атанасов по време на общинската сесия в отговор на отправено към него питане от Дани Каназирева по време на предишното заседание.

Оправданието на кмета е, че щатните бройки са недостатъчни, а някои хора е уволнил лично, заради не добре свършена работа. При това положение се е наложило останалите налични служители да бъдат ангажирани допълнително в извън работно време. За външни услуги са били изплатени около 352 хил. лева на служители, при които също е налице припокриване на дейностите, съобщи още градоначалникът.

Според Каназирева в условия на криза подобна практика е недопустима. За следващата сесия тя поиска да й бъдат предоставени всичките сключени граждански договори.

Тя потърси отговори от кмета и за използваните помещения от партиите, като попита дали предоставените партийни клубове са вписани като недвижими имоти. Особен интерес Каназирева прояви към помещенията на ВМРО, на която партия е член градоначалникът.

На следващата сесия на местния парламент Славчо Атанасов ще трябва да отговори дали във вътрешните клубове се извършва стопанска дейност или се съвместява с трети лица и дали в договорите са предвидени клаузи за предсрочно прекратяване.