Над 2 часа рок обещават Джо Лин Търнър и Николо Коцев
Над 2 часа рок обещават Джо Лин Търнър и Николо Коцев / снимка: Sofia Photo Agency
Джо Лин Търнър и Николо Коцев обещават над 2 часа рок-шоу в Пловдив
32511
Джо Лин Търнър и Николо Коцев обещават над 2 часа рок-шоу в Пловдив
  • Джо Лин Търнър и Николо Коцев обещават над 2 часа рок-шоу в Пловдив

Дълги и тежки репетиции изпълват ежедневието на Николо Коцев и неговата банда Brazen Abbot, заяви в интервю за Дарик виртуозният български китарист. По думите му концертната програма, която подготвя групата, е страхотна и изисква много концентрация, свирене и пеене. От 10-ти септември работим тежко, допълни той. Двучасовото рок-представление на Brazen Abbot е в четвъртък, 16 септември, от 19.30 часа на сцената на Античния театър.

Впечатлявам се не толкова от имена на музиканти, колкото от хубава музика и добро изпълнение, каза още Николо Коцев. Той уточни, че много китаристи, барабанисти и пианисти са заслужили възхищението му, заради начина по който свирят - заради специалното и гениалното в изпълненията си и сериозната работа, която са свършили.

Проектът Brazen Abbot стартира през 1994 г. Николо Коцев признава, че със създаването му получава шанса да композира музиката, която иска, да се изявява, да бъде чут и да издава албуми. В групата участват вокалистът на Deep Purple и Rainbow Джо Лин Търнър, Дейв Найт (барабани), Уейн Банкс (бас) и Нелко Коларов (клавишни). През 2001 г. излиза световнопризнатата рок-опера на китариста „Нострадамус". Тя е посрещната великодушно от публиката и критиците.

Цялото интервю с Николо Коцев чуйте в прикачения звуков файл.