/ БГНЕС
По повод Деня на храбростта и празник на Българската армия на 6 май Музеят на авиацията в Крумово ще работи с вход свободен от 9:00 до 17:00 часа, съобщиха от ръководството на музея.

Гостите ще могат да разгледат отвътре кабината и салона на самолет Ан-24, в който ще се прожектират филми, свързани с историята на българската авиация, както и да се запознаят с фотодокументалната изложба „70 години полкова и базова структура във Военновъздушните сили на България“. Тя представя историята на авиационните подразделения на българските ВВС.

БГНЕС

В експозициите на музея любителите на авиацията ще имат възможността да се запознаят с увлекателния разказ за издигането на българите в небето – от първия полет с балон през 1892 г., през създадените родни модели самолети, до излитането на българи в Космоса.

БГНЕС

Над 60 летателни апарата, представящи бойната, транспортната, спортната и селскостопанската авиация, сред които единственият запазен водосамолет Арадо А3 „Акула“, първите ракетни самолети на въоръжение в България, както и вертолети, радиолокационни станции и други, допълват историческите страници, посветени на българската авиация.  

БГНЕС

БТА