Министерски син замесен в похищение
Министерски син замесен в похищение / netinfo

Синът на зам. министъра на Земеделието и горите Стефан Юруков- Илия- е замесен в отвличане на две 17- годишни момчета от Велинград. Той е задържан за 72 часа в следствения нарест на Пазарджик. Прокуратурата ще прецени дали събраните доказателства са достатъчни за налагане на “постоянна мярка”. Освен Илия, са задържани още двама негови партньори в бизнеса, единият от които Цветан Тюфекчиев, научи Дарик радио.

В неделя, след сигнал, подаден в от пациент, постъпил в болница във Велинград след побой, полицията задържа мъжете за 24 часа. Криминалисти посетили пострадалия и установили, че момчето, заедно със свой приятел, е било отвлечено.

Двамата 17- годишни младежи чакали на автобусна спирка в близост до Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград, когато към тях приближил автомобил с трима мъже в него. Със заплахи и побой похитителите ги качили насила в колата. Двамата отвлечени са били закарани във вила на местността Лепеница, където похитителите се саморазправили по жесток начин с тях. Целта им била да накарат момчетата да направят самопризнания, че участвали в кражбата на цигари на стойност 18 хил. лв. от техен магазин.

"Синът ми е пълнолетен, има свое семейство и сам носи отговорност за постъпките си"- таза зам. министъра на Земеделието и горите Стефан Юруков коментира случая за Дарик радио.