тържественото откриване на първия саниран блок в Пазарджик
тържественото откриване на първия саниран блок в Пазарджик / МРРБ
Само година след тържественото прерязване на лентата първият саниран блок в Пазарджик, намиращ се на ул. „Пловдивска“ 27-39, отново е в ремонт. Обитателите направили рекламация на свършената работа след като забелязали че мазилката на много места е пропукана, част от изолационните плоскости се отлепват.

Изпълнител на строителните дейности е фирма „Строймонтаж“, която бе наела няколко дружества подизпълнители. Как ще решават отношенията помежду си, не е ясно, но собствениците на жилища имат уверение, че корекциите ще бъдат извършени гаранционно и без да плащат. Хората обаче са притеснени дали ще посрещнат зимата при нормални условия.

Някои от обитателите още по време на санирането сигнализираха, че се работи некачествено, с икономии от дебелината на стиропора, от дюбели, от материала за залепването им към панелите. Прогнозата им, че резултатът ще е ден до пладне първо излезе с течове от покрива, поправени по спешност и също гаранционно, а сега се налагат още ремонти.

Въпреки всичко, обитателите са благодарни за шанса да имат топлоизолация, без да са дали пари за нея. Коректно припомнят, че фирмата-изпълнител направи в блока и подобрения, които не влизаха в задълженията ѝ по договор – огнеупорни врати към мазетата, нови табла за електромери, освежаване на стълбищни площадки и други.

тържественото откриване на първия саниран блок в Пазарджик
тържественото откриване на първия саниран блок в Пазарджик МРРБ

Церемонията за откриването на обновения блок беше на 30 септември миналата година. Специален гост бе министърът на регионалното развитие тогава Лиляна Павлова, която бе посрещната с хляб и сол. Съседите пък бяха организирали цяла програма, кулминацията в която бе пускането на бели гълъби в небето.