/ Dariknews.bg
Маратон от събития, обединение под мотото "Светлина и надежда", ще съпътстват коледните и новогодишни празници в Стария град на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Общината, предава БТА.. Началото на традиционните си празници общински институт "Старинен Пловдив" ще постави на 3 декември.

Институциите в област Пловдив са готови за предстоящия зимен сезон

С участието на представители от всички етноси, които населяват града, ще бъдат запалени празничните светлини на Коледното дръвче, което и тази година ще бъде в 17,30 часа на Лапидариума - пл. "Ат. Кръстев"-. Час по-късно гайдарски състав, комитет "Родолюбие", детската школа при ФА "Тракия" и Госпъл хор при МУ, ще открият официално програмата на Римския стадион.

До края на декември програмата включва поредица от изложби, концерти, безплатни работилници за най-малките и много изненади, за които входът ще бъде свободен. Сред тях са изложби в Балабановата къща - "Икони" на ученици от Художествената гимназия, "Цветни настроения" на Тони Пранджева - керамика, "Празник в светата градина" на Георги Веснаков - живопис.

Община Пловдив обявява данъчната си политика

В Малката базилика ще бъдат показани арт пърформънс "Вечност" с художничката Ванеса Катрин и хор на ансамбъл "Тракия" и изложба "Успоредни светове" на проф. Стефан Лютаков - скулптура и Николай Минчев - фотография.

Събития ще има Къща Хиндлиян - фотографска изложба на Тодор Данев, премиера на детски книги на Мария Колюшева и писателска детска работилница, както и в Къща Клианти - изложба "В духа на Коледа" и творческа работилница "Оцвети Старинен Пловдив: софити".

А в Къща на Верен Стамболян ще бъдат показани икони на студенти от специалност "Църковна живопис" от АМТИИ.
БТА