Малчугани отбелязват Световния ден на снега в Пампорово
Малчугани отбелязват Световния ден на снега в Пампорово / netinfo

С много забавления и игри за деца ще отбележат днес Световния ден на снега в Пампорово. Снежният празник започва от 10 часа на ски център "Студенец". Организаторите напомнят на желаещите да празнуват Световния ден на снега да си вземат шейните и да се облекат добре екипирани. За най-палавите любители на снежните игри ще има изненади и подаръци.

Целта на този снежен ден е да предизвика интерес у децата да се радват на снега и да опознават все повече зимните спортове, обясняват организаторите.

Днес, в Пампорово ще се проведе и състезание по сноуборд за деца между 13 и 15-годишна възраст.

Световният ден на снега (WorldSnowDay) се провежда като част от дейностите на FIS за популяризиране на зимните спортове сред децата, а Пампорово за поредна година се присъединява към инициативата, уточняват домакините.

За всички деца от 7 до 15 годишна възраст, които тренират сноуборд и имат желание да се развиват и усъвършенстват уменията си в този спорт, ще бъде организирано набиране на участници за новата детска сноуборд школа към Ски клуб Пампорово. Желаещите да се включат могат да получат повече информация в специално изградената палатка на ски център "Студенец" от 10 до 12 часа на 15 януари.

По време на празника ще бъдат представени скиорите с интелектуални затруднения от Националната делегация, които ще участват в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Австрия през март 2017. Te, заедно с българи медалисти в ските и с деца от училища, детски градини и ски клубовете от Смолян ще споделят радостта от снежния спорт.