Лъки празнува два дни
Лъки празнува два дни / снимка: gradlucky.com
Лъки празнува два дни
74413
Лъки празнува два дни
  • Лъки празнува два дни

Румънеца и Енчев ще пеят на тазгодишния празник на град Лъки, който ще се проведе днес и утре - на 22 и 23 август, съобщи за Дарик кметът на общината Валентин Симеонов. Известният дует ще бъде кулминацията в празничната програма за 45-годишнината на миньорското градче. Атрактивните рапъри излизат на сцената в 21 часа, а след техния концерт ще има празнична заря.

(Подробности за програмата чуйте в прикачения файл)

Богата културна програма сме организирали за 45-та годишнина от обявяването на Лъки за град, допълни кметът. Проявите започнаха още първата събота на август в с. Манастир и завършват с Миньорски празник на 30 август.

Заради забавяне на финансирането празниците на Лъки тази година няма да се проведат на централния площад. Той се ремонтира основно по проект, защитен пред Програмата за развитие на селските райони, на стойност 1,8 млн. лв. Ремонтът и строителството му ще приключат през 2015 година, уточни кметът.

Валентин Симеонов припомни, че по различни европейски програми в Лъки са направени нов младежки дом, туристически информационен център, няколко екопътеки. Ремонтирани са няколко улици в града. Предстои по защитени проекти да се изградят и 2 къщи музеи за родопското минало и за местната руда и кристали.