/ БГНЕС
Луксозен албум „Пловдив - древен и жив“ излезе от печат. Изданието представя в текст и 290 фотографии най-забележителните артефакти на хилядолетния град Пловдив. Албумът съдържа 7 раздела, в които са включени както най-емблематичните забележителности на града, така и откритите през последните години археологически находки.

Луксозен албум за Пловдив
Дарик Пловдив


Интерес сред тях представляват античните мозайки от Голямата епископска базилика на Филипополис и Малката базилика с баптистерий. Включени са впечатляващи фотографии, представящи великолепието на възрожденските къщи, между които наскоро реставрираната къща на Георги Клианти, възрожденските църкви и ансамбли в Стария град.

Иван Тотев: Откриването на Пловдив - ЕСК беше блестящо и надмина очакванията ни!

За първи път се представят архитектурният комплекс Джумаята, Главната улица с нейните забележителни архитектурни образци, Цар Симеоновата градина, обновеният квартал на творческите индустрии Капана и много други.

Събитията в Пловдив: С какво още ще ни изненадва Евростолицата на културата?

Автори на текста са историкът Александър Пижев и изкуствоведът Красимир Линков и специалисти от Регионалния исторически музей. В изданието участват със свои снимки 23-ма изявени пловдивски фотографи. Албумът е тиражиран на български и на английски език.