/ Петър Тодоров, Dariknews.bg
С изложби, музика и театър в Пловдив продължава програмата от откриващия уикенд, с който се постави началото на проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".
 
През целия ден остава отворена изложбата "Необозримо за Кольо К.", която представя разноликото творчество на известния пловдивски творец Кольо Карамфилов.
 
От 10:00 до 12:00 ч. в Градската художествена галерия програмата е посветена на децата, които вдъхновени от творбите на Карамфилов ще имат шанс да изработят своя творба. Децата са в центъра на програмата в експозиция "Енчо Пиронков", където отново ще рисуват под напътствието на художник и в експозиция "Мексиканско изкуство", където е подредена изложбата "Януари - месец на Радичков".

Внушителен спектакъл в Пловдив - Европейската столица на културата (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
"Живата планета" е мотото на проект в Природонаучния музей в Пловдив, където има изложба с вход свободен за деца и организирани занимания (при хубаво време) в Дондуковата градина. В Историческия музей, чрез пътуващата изложба "Евридика", "Музейка" ще разкаже на малчуганите най-популярните открития от 19 и 20 век. В Етнографския музей ще се състои детска работилница към изложбата "Песента на дървото" на тема "Как да измайсторим музикален инструмент".
 
LUCKY ДОМ НА КИНОТО ще отвори врати с детска филмова програма за най-малките и с вход свободен за деца. Детска ще бъде програмата в НБ "Иван Вазов", където е експонирана изложбата "Кирилица", която включва образци от славянската ръкописна колекция на Пловдивската народна библиотека.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БЛЯСКАВОТО ОТКРИВАНЕ ТУК
 
Програмата на открита сцена "Ядрото" в Капана, през целия следобед ще представя джаз, фолк и етно музика с участието на Теодосий Спасов. От 19:00 ч. е началото на постановката "Мария от Буенос Айрес", което е премиера за България на танго опера от Астор Пиацола и е със специалното участие на Люси Дяковска.

Пловдив – Европейска столица на културата (СНИМКИ)
БТА