Родопите
Родопите / БГНЕС, архив
Лошото време спря временно издирването в гората на 16-годишния Кристиян, от когото вече девети ден няма и следа.
 
„Заради лошите метеорологични условия в понеделник няма да има акция по издирването му в гората. Вчера единствено баща му с още няколко близки на момчето обикаляха в близък периметър, но детето не бе открито“, коментира кметът на Триград Цветан Славков.
 
Радев към момчето, блъснало туристи в Триград: Ти си важен, върни се! (ВИДЕО)

Той е оптимист все пак за щастливата развръзка на случая. Надеждите му са свързани с факта, че до този момент не са намерени никакви следи, които да подсказват фатален край на момчето.

„Обходени са всички места, където е възможно да се е случило най-лошото. Алпинисти са проверили всички пещери и процепи, както и водолази за обходили водни обекти. Няма намерена следа, която да ни кара да мислим, че е направил нещо лошо“, коментира Славков.
 
Проговори майката на младежа, който блъсна туристи и избяга

Според него в момента по-скоро се мисли, че детето е подслонено при някой възрастен човек в близките села и е живо и здраво. „Призовавам, ако това е така, хората, които са го подслонили, да се обадят за доброто на всички“, коментира още кметът на Триград.

Ученикът изчезна преди девет дни, след като блъсна туристи в Триград. Тогава пострадаха четирима човека, между които има и 6-годишно дете.